Bachelor of Development Management with Honours

A: STPM (Sastera)
S: STPM (Sains)

1. Mendapat sekurang-kurangnya PNGK 2.75 pada peringkat STPM
  2. Mendapat sekurang-kurangnya lulus (Gred E/8E) pada peringkat SPM dalam mata pelajaran:
    Kejuruteraan/ Ekonomi/ Perniagaan
    atau
  4. Mendapat sekurang-kurangnya lulus (Gred E/8E) pada peringkat SPM dalam mata pelajaran:

N: MATRIK (Sains)
P: MATRIK (Perakaunan)
U: ASASI (Undang-Undang)

1. Mendapat sekurang-kurangnya PNGK 2.75 pada peringkat Matrikulasi/ Asasi
  2. Mendapat sekurang-kurangnya lulus (Gred E) pada peringkat SPM dalam mata pelajaran:
    • Mathematics/ Additional Mathematics/ Prinsip Perakaunan/Perdagangan/ Ekonomi Asas/ Lukisan Kejuruteraan/ Ekonomi/Perniagaan
    • Bahasa Inggeris

T: STAM

1. Mendapat sekurang-kurangnya pangkat Jayyid Jiddan pada peringkat STAM
    • Mathematics/ Additional Mathematics/ Prinsip Perakaunan/ Perdagangan/ Ekonomi Asas/ Lukisan Kejuruteraan/ Ekonomi/ Perniagaan

G1: DIPLOMA UA
G2: DIPLOMA POLITEKNIK
E3: DIPLOMA IPTS

1. Memiliki Diploma atau kelulusan lain yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan Malaysia dan diluluskan Senat Universiti dengan sekurang-kurangnya PNGK 2.75
    • Mathematics/ Additional Mathematics/ Prinsip Perakaunan/ Perdagangan/ Ekonomi Asas/ Ekonomi/ Perniagaan

E2: DVM

1. Memiliki Diploma Vokasional Malaysia yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia dan diluluskan oleh Senat Universiti dengan sekurang-kurangnya PNGK Akademik 3.00
  2. Mendapat sekurang-kurangnya lulus (Gred E/8E) pada peringkat SVM bagi mata pelajaran: • Mathematics 3. Mendapat sekurang-kurangnya Band 2 (sehingga peperiksaan tahun 2020) atau Band 2.0 (mulai tahun 2021) dalam Malaysian University English Test (MUET)
    atau
    Mendapat sekurang-kurangnya lulus (Gred E/8E) pada peringkat SVM dalam mata pelajaran:

School of Government

+604-928 7901