Bachelor of Accounting (Information System) with Honours

J: MATRIK (Kejuruteraan)
K: ASASI (Kejuruteraan)

1. Mendapat sekurang-kurangnya PNGK 2.75 pada peringkat STPM/ Matrik/ Asasi
  2. Mendapat sekurang-kurangnya kepujian (Gred B/4B) pada peringkat SPM dalam mata pelajaran berikut:
    dan
    Mendapat sekurang-kurangnya kepujian (Gred C/6C) pada peringkat SPM dalam mata pelajaran:

T: STAM

1. Mendapat sekurang-kurangnya Pangkat Jayyid Jiddan pada peringkat STAM
    • Sejarah
  3. Mendapat sekurang-kurangnya Band 3 (sehingga peperiksaan tahun 2020) atau Band 3.0 (mulai tahun 2021) dalam Malaysian University English Test (MUET) atau
    Mendapat sekurang-kurangnya Band 2 (sehingga peperiksaan tahun 2020) atau Band 2.0 (mulai tahun 2021) dalam Malaysian University English Test (MUET) dan

G1: DIPLOMA UA
G2: DIPLOMA POLITEKNIK
E3: DIPLOMA IPTS

1. Memiliki Diploma dan keputusan lain yang berkaitan dan diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan Malaysia dan diluluskan Senat Universiti dengan sekurang-kurangnya PNGK 2.75

E2: DVM

1. Memiliki Diploma Vokasional Malaysia yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan Malaysia dan diluluskan oleh Senat Universiti dengan sekurang- kurangnya PNGK Akademik 3.00
  2. Mendapat sekurang-kurangnya kepujian (Gred B/4B) pada peringkat SVM dalam mata pelajaran:
    dan
    Mendapat sekurang-kurangnya kepujian (Gred C/6C) pada peringkat SVM dalam mata pelajaran:

School of Languages, Civilisation and Philosophy